Wie zijn we?

Wereldburgers.TV is een nieuwsportal over ‘mondiale samenleving’. De makers willen onafhankelijk nieuws brengen voor kritische wereldburgers.

Wereldburgers.TV is eigenwijs en brutaal, maar nooit cynisch. De makers willen met hun berichtgeving een bewustzijn creëren waarin, niet emotie, maar kennis de leidraad is voor maatschappelijk verantwoord handelen.

Wereldburgers.TV noemt de dingen bij de naam en schroomt niet om misstanden aan de kaak te stellen. Wat Wereldburgers.TV nooit doet, is mensen overhalen om tientjes over te maken of een Prius te kopen. Op deze webportal vind je vooral prikkelende vragen en soms scherpe debatten. Voor makkelijke antwoorden, moet de bezoeker niet hier zijn.

[poll id="3"]

De makers

(redactieleden werken onbezoldigd en/of freelance):

Janneke Donkerlo

Janneke (@jannekedonkerlo) is freelance journalist. Ze publiceert onder meer in Trouw, NRC, Het Parool, de Amsterdamse Daklozenkrant, Vrij Nederland en Binnenlands Bestuur. Bij uitgeverij Atlas publiceerde zij in 2009 het boek ‘Saygili & Zn’, een geschiedenis van Turkse migranten. Janneke schrijft onder meer over verduurzaming van de economie, migratie en daklozen. Ze woonde in totaal 6 jaar in Afrika en Azië.

Josje Hoppenbrouwers

Josje Hoppenbrouwers heeft haar eerste schreden in de journalistiek gezet tijdens een opleiding journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Die ervaring heeft ze later vooral in de bedrijfsjournalistiek weten te verzilveren. Daarnaast doet Josje verslaggeving voor Nieuw Utrecht (regionieuws), het AD en is ze columnist bij Straatnieuws. Bij Wereldburgers.tv ontplooit ze haar talenten verder als researcher en als verslaggeefster.

René de Monchy
René is freelance journalist. Hij werkt onder meer als verslaggever voor BNR Nieuwsradio. René is gespecialiseerd in financieel-economische verslaggeving en ‘corporate governance’.

Paul van der Sneppen (eindredactie)

Paul (@SnappyNL) is freelance journalist. Hij maakte onder meer nieuws voor kinderen bij Teleac/NOT en deed redactie en regie voor nieuws- en actualiteitenprogramma’s van onder andere RTL en TROS. Daarnaast heeft hij geschreven voor gedrukte nieuwsmedia waaronder Maandblad Bijeen, De Gelderlander en diverse vakbladen. Paul heeft zich binnen de journalistiek gespecialiseerd op de thema’s duurzame ontwikkeling, filantropie en maatschappelijke organisaties (civil society).

Anneke Verbaeken

Anneke is freelance journalist en werkt als Afrika-correspondent. Ze schrijft onder meer voor Vrij Nederland, HP/De Tijd en Knack (B). Anneke is fanatiek twitteraar (@AnnekeTanneke) en houdt een eigen blog bij onder de titel ‘Buitenpost De Wereld

Bloggen of verslaggeving doen voor Wereldburgers.TV?….

Laat het ons weten….

Contact:

Telefoon: 085-8770239

E-mail: Contactformulier

of: redactie [-at-] wereldburgers.tv

Skype: Wereldburgers.TV

Bezoek ons (en onze lezers) op:

linkedin-logo