13 mei 2014, Redactie

Heijmans blijft vaag over arbeidsomstandigheden buitenlandse werknemers

Bouwonderneming Heijmans durft niet te beloven dat er geen nieuwe misstanden aan het licht komen wat betreft de arbeidsomstandigheden van buitenlandse bouwvakkers. Dat concludeert beleggersvereniging VBDO nadat ze tijdens de aandeelhoudersvergadering vragen stelde over eerder geconstateerde misstanden.

Heijmans kwam onlangs in opspraak toen bleek dat op een project in Schiedam buitenlandse werknemers door een onderaannemer zijn onderbetaald en geïntimideerd. De bouwonderneming werkte in Schiedam, in opdracht van Rijkswaterstaat, aan de A4. Dat gebeurde in een samenwerkingsverband met VolkerWessels en Boskalis.

Bij dergelijke projecten zijn ook veel onderaannemers betrokken. Het bouwbedrijf geeft aan dat het grote moeite heeft om alle partijen in de keten te controleren. Heijmans hanteert wel een leverancierscode. Maar controle op de naleving daarvan blijft een gevoelig punt, zo constateert de VBDO.