30 januari 2014, Redactie

Opmerkelijke economische groei Filipijnen ondanks natuurrampen

Ondanks de aardbeving en de uitzonderlijk krachtige tyfoon Haiyan die het land afgelopen jaar hebben getroffen is de economie van de Filipijnen één van de snelstgroeiende van Azië.

Natuurrampen die de wereld schokten, hebben niet kunnen verhinderen dat de economie van de Filipijnen het laatste kwartaal van 2013 groeide met maar liefst 6,5 procent, zo melden de autoriteiten. In oktober zijn de eilanden Bohol en Cebu getroffen door een aardbeving. In november werd het land getroffen door tyfoon Haiyan.

Toch hebben de natuurrampen een remmend effect gehad op de economische groei. Over het hele jaar 2013 groeide de Filipijnse economie met 7,2 procent. In het laatste kwartaal van vorig jaar is de groei dus afgenomen.

Belangrijkste groeisectoren zijn industrie, onroerend goed, handel en de financiële dienstverlening. Ook voor 2014 wordt een groei voorspeld van 6,5 procent.

Zie ook:

AFP: Remarkable growth for Philipines