18 juli 2013, Redactie

E.ON mag biomassacentrale bouwen in België

Energiemaatschappij E.ON mag een de steenkoolinstallatie in het Belgische Langerlo ombouwen tot biomassacentrale. Dat heeft het departement van de de Vlaamse minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, laten weten.

Schauvliege zal een milieuvergunning toekennen aan de energieproducent.  E.ON wil eind 2014 starten met het ombouwen van de steenkoolcentrale tot een installatie die energie wint uit de verbranding van houtpellets. Het bedrijf wil hiervoor 125 miljoen euro investeren. Eens op volle kracht moet de centrale groene stroom leveren voor zo’n 850.000 gezinnen.

De plannen hebben voor protesten gezorgd van milieuorganisaties. Die vinden het verstoken van houtpellets niet duurzaam. Die bezwaren zijn niet helemaal genegeerd. De vergunning die wordt verstrekt stelt strengere eisen aan de uitstoot van de centrale.

Zie ook:

De Morgen: Groen licht voor biomassacentrale