28 mei 2013, Redactie

Israël moet niets hebben van elektrische auto

Israëlische automobilisten hebben de elektrische auto van het bedrijf ‘Better Place’ massaal links laten liggen. Deze week is het bedrijf definitief ten onder gegaan. Het wist in vijf jaar tijd slechts 2.000 auto’s aan de man te brengen.

De ondergang van ‘Better Place’ hing al enige tijd in de lucht. Enkele weken terug liet partner Renault weten dat ze haar aandeel in het bedrijf flink drastisch zou beperken. Andere investeerders waren niet te vinden. Afgelopen zondag viel het doek. Er is surseance van betaling aangevraagd.

Niet vreemd want het bedrijf heeft zich vijf jaar geleden ten doel gesteld om meer dan 100.000 ‘electric vehicles’ (EV’s) verkocht te hebben. In het tempo waarin de auto’s de afgelopen vijf jaar hun weg naar de consument wisten te vinden, leek dat doel al snel onhaalbaar.

Boosdoener is, volgens kenners, de uitwisselbare accu die de automobilist moet vrijwaren van lange laadtijden. De Israëlische automobilist, voor zover die überhaupt in de markt is voor een EV, lijkt toch een voorkeur te hebben voor accu’s die het zelf kan opladen.