13 augustus 2012, Redactie

Model pleit voor meer kleur in schoonheidsideaal

Fotomodel Nora Gouma, oprichter van ‘Model On a Mission’ wil zich hard maken voor een meer gevarieerd schoonheidsideaal. “Mensen komen in verschillende kleuren en vormen en zijn niet allemaal graatmager, dus er mag best wat meer variatie te zien zijn”, vindt Gouma.


Het model engageert zich voor verandering op gebied van schoonheid in de mode-industrie. Model On a Mission zet zich in voor meer diversiteit in de mode-industrie, door middel van verschillende campagnes die een licht werpen op wat schoonheid nu eigenlijk is. Met fotoshoots, campagnes en projecten, hoopt ze haar boodschap met succes over te brengen.

Onlangs, creëerde Gouma een diversiteitscampagne om de mode-industrie uit te dagen. 
”Het merendeel van modellen op catwalks en tijdschriften zijn dun en blank. Ik pleit voor meer diversiteit in de mode-industrie”, zegt het model dat zelf overigens aan alle gangbare schoonheidsidealen voldoet dat de mode-industrie van modellen verlangt.