29 mei 2012, Thumbs Up Foundation

15.000 kilometer liften door Afrika

-gastblogger-

Het liftteam van Thumbs Up Africa onderneemt een reis van Nederland tot Zuid-Afrika, met als doel het belang van duurzaamheid in onze mondiale samenleving op een aantrekkelijke, toegankelijke en volledig interactieve manier bij jongeren onder de aandacht te brengen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HlOxMK8bufA[/youtube]


In oktober 2012 starten drie avonturiers aan een nog niet eerder ondernomen reis: liften van Groningen (Nederland) naar Kaapstad (Zuid-Afrika) over een afstand van 15 000 kilometer. In drie maanden tijd doorkruisen zij twee continenten en zestien landen. Zij willen beter begrijpen wat de impact is van conflict, klimaatverandering, en sociale en economische ongelijkheid in het dagelijks leven van mensen.

Door ook mee te werken in lokale humanitaire hulp en ontwikkelingsprojecten willen ze erachter komen waar we staan in het bereiken van een duurzame mondiale samenleving. In samenwerking met productiehuis Spektor Storytelling willen de initiatiefnemers van dit mediaproject via Thumbs Up Africa bewustzijn creëren rondom duurzaamheid bij een nieuwe en jonge doelgroep.

Een spirituele vocalist, nuchtere journalist, en filosofische student ondernemen gezamenlijk deze tocht. Liftend van noord naar zuid, verblijvend bij de lokale bevolking, en meewerkend in projecten die bijvoorbeeld de re-integratie van kindsoldaten faciliteren of stropers in natuurreservaten tegenwerken. Christiaan Triebert (21), Neda Boin (22) en Sierd van der Bij (23) ervaren via Thumbs Up Africa waar de moeilijkheden en mogelijkheden liggen in het bereiken van een duurzame toekomst.

Via online video afleveringen, een track&trace interactieve kaart, blogs, video dagboeken, radio en televisie kan iedereen deze reis actief volgen. Social media, een mobiele app en live webcasts bieden hen die de reis volgen de mogelijkheid Christiaan, Neda en Sierd te helpen tijdens hun onderneming en zo deel uit te maken van deze tocht. Christiaan: “Op een unieke manier zorgt Thumbs Up Africa voor de mogelijkheid tot directe interactie tussen de volgers, ons en iedereen die wij tijdens onze reis en vrijwilligerswerk tegenkomen.”

Via een volledig interactief karakter willen de initiatiefnemers van Thumbs Up Africa jongeren wereldwijd inspireren om na te denken en met elkaar in dialoog te gaan over het belang van duurzaamheid in onze samenleving. Neda: “Wij dagen iedereen uit dit avontuur samen met ons aan te gaan. Stem op de projecten die jij graag belicht wilt zien, ga het gesprek aan met projectwerkers en de lokale bevolking, en help ons een lift of slaapplek te vinden.”

Bekijk het introductiefilmpje van de lifters hier. Zie voor meer informatie: www.thumbsupafrica.org

Stichting Thumbs Up is een non-profit organisatie welke in januari 2011 in Groningen is opgericht. Haar doel is het organiseren van crossculturele mediaprojecten waarbij bewustzijn over het belang van duurzaamheid op een jonge, dynamische, interactieve en avontuurlijke manier wordt gecreëerd onder een geheel nieuwe en jonge doelgroep.