28 maart 2012, Redactie

Mexicanen protesteren tegen windmolens

Boze Huave-indianen hebben vorige week de beroemde Panamericana-snelweg bezet om hun protest bij te zetten tegen de aanleg van het grootste windmolenpark van Latijns-Amerika.De indianen komen in opstand tegen de aanleg van het Istmo van Tehuantepec windpark dat maar liefst 35.000 MW aan windenergie moet gaan produceren. Het park staat gepland midden in het leefgebied van de Huave-indianen. De bouw zou deze maand moeten beginnen.

Maar niet als het aan de protesterende indianen ligt. Op verschillende plaatsen zijn dorpen geblokkeerd om de molenbouwers de doorgang te beletten. Bij één confrontatie is al een dodelijk slachtoffer gevallen.

Een van de investeerders achter het megaproject is het Nederlandse pensienfonds PGGM.

Zie ook:

One World: De vuile kant van schone energie