07 maart 2012, Redactie

Keurmerk voor ‘groene’ seksspeeltjes

Onder de vele ‘groene’ keurmerken waar de consument tegenwoordig mee bestookt wordt, is inmiddels ook een keurmerk voor erotische artikelen toegevoegd. Good Vibrations, een verkoper van erotische artikelen uit San Francisco, heeft Ecorotic geïntroduceerd, een speciale lijn van duurzame seksspeeltjes.

Good Vibrations beoordeelt elk product op zes criteria. Zo moet elk speeltje proefdiervrij zijn, moet het gebruik maken van oplaadbare batterijen en gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Eén van de criteria is ook of het product ‘lichaamsvriendelijk’ is, wat zoveel wil zeggen dat een speeltje geproduceerd is uit duurzame, hoogwaardige materialen die goed zijn voor mens en milieu, aldus woordvoerder Camilla Lombard.

De Ecorotic productlijn genereert ongeveer 25 procent van de verkopen van de Amerikaanse firma. “Groen is goed voor onze business”, aldus Lombard.

De recycling van seksspeeltjes blijkt echter een heikel punt. Op haar website geeft Good Vibrations aan dat er nog geen instelling is die erotische producten wil hergebruiken. Er bestaan teveel zorgen omtrent de veiligheid van medewerkers in verband met seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s).

Bron: GreenBiz

Zie ook: Seks met een goed geweten