21 december 2011, Redactie

Rel om salaris projectleider Duurzaamheidswinkel Almere

In de Almeerse gemeenteraad is grote beroering ontstaan over de vergoeding die projectleidster Vera Dam krijgt voor haar werk aan een duurzaamheidsproject van de gemeente.

De PVV-fractie is woedend over de vergoeding. Dam krijgt voor twee dagen werk per week een bedrag van 71.392,00 euro.  Wethouder Adri Duivesteijn (PvdA) informeerde de raadsleden over de vergoeding van Dam nadat de PVV daarover vragen had gesteld. Duivesteijn vroeg de raad om de informatie vertrouwelijk te behandelen, maar de PVV negeerde de geheimhoudingsinstructie en publiceerde de raadsbrief op haar website.

Omgerekend naar een werkweek van vijf dagen zou Dam, volgens de PVV, op jaarbasis een salaris ontvangen van ruim 212.000 euro. In de Duurzaamheidswinkel waar Dam leiding aan geeft, kunnen burgers informatie krijgen hoe ze zo duurzaam mogelijk kunnen leven. Volgens de gemeente Almere is het geld voor de Duurzaamheidswinkel gereserveerd in de najaarsnota. Daarin is 250.000 euro gereserveerd voor het project.

Dam laat in een reactie weten dat er, volgens haar, geen sprake is van persoonlijke zelfverrijking. Naast projectleider van de duurzaamheidswinkel Almere is Dam directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland. De organisatie ontving in 2010 ruim 156.ooo euro aan subsidies.

Vera Dam werkte onder meer als beleidsmedewerker voor de Nationale Commissie Duurzame Ontwikkeling (NCDO) en Organisatie en als adviseur voor Adviesbureau ORG-ID, een bureau dat veel voor de overheid en maatschappelijke organisaties werkt.

Bron: Telegraaf