19 september 2011, Redactie

Salarissen goede doelen openbaar

Ruim honderd goede doelen willen de salarissen van hun directieleden op internet openbaren. Dat heeft de Vereniging van Fondsenwervende Instellingen (VFI) afgelopen week laten weten.

Het besluit om de salarissen te openbaren is gevallen tijdens een ledenvergadering van de VFI. De vereniging telt zo’n 120 leden. De salarissen waren al te vinden in de jaarverslagen. Over enkele weken komen ze ook online. “We willen helderheid bieden over het beloningssysteem”, zegt VFI-voorzitter Jan Jaap De Graeff. Hij verwacht niet dat daarmee de discussie over de beloningen eindigt. “Dat is ijdele hoop. Er mag best discussie zijn. Wij doen dit vooral voor onze donateurs.”

De topsalarissen bij goede doelen hebben meermaals tot ophef geleid. Zo bleek Dirk Elsen, directeur van de zwaar gesubsidieerde ontwikkelingsorganisatie SNV, in 2009 maar liefst 182.464 euro te verdienen. Rode Kruis-directeur Cees Breederveld nam een nog zwaarder loonzakje mee naar huis. Hij zag in datzelfde jaar meer dan 200.000 euro op zijn rekening bijgeschreven.

Zie ook:

Wereldburgers.TV: Salarissen goede doelen onderzocht (overzicht salarissen 2009)

©Wereldburgers.TV

Vond u dit een nuttig artikel? Doneer!

Steun Wereldburgers.TV door ons te volgen op Facebook en Twitter