21 juni 2011, Redactie

SNV huurt kostbaar adviesbureau in

Ontwikkelingsorganisatie SNV heeft voor 75.000 euro een adviesbureau ingehuurd dat de organisatie uit de crisis moet begeleiden. SNV raakte in opspraak. Er zou sprake zijn van corruptie en de top van de organisatie zou zichzelf verrijken.

Staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking) is niet blij met de kostbare maatregel van SNV. De CDA-bewindsman verklaarde gisteren desgevraagd dat het inhuren van externe bureaus ‘niet zijn voorkeur heeft’.

De SNV krijgt jaarlijks 90 miljoen subsidie van het ministerie van buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking. Die afspraak kwam vorig jaar op losse schroeven toen de hoge salarissen in de top van de organisatie voor publieke verontwaardiging zorgden. Directeur Dirk Elsen trad af, maar niet zonder eerst nog een afzwaaipremie van 134.000 euro te innen. De Tweede Kamer wil dat die premie in mindering wordt gebracht op de subsidie. Knapen reageert terughoudend op dat voorstel omdat die maatregel ten koste van armoedebestrijding zou gaan.

Bron: Novum

Zie ook:

Nieuws.nl: SNV huurt ‘spindoctor’ in