14 januari 2011, Redactie

Hasta la vista verspilling!

Jerry Brown, de kersverse opvolger van de de voormalige Californische ‘biceps-gouverneur’ Arnold Schwarzenegger laat ook zijn spierballen rollen. De nieuwbakken gouverneur zet flink het mes in de verspilling van het Californische overheidsapparaat.

Maar liefst 48.000 mobiele telefoon abonnementen worden opgezegd. Ook van alle ruim 13.000 personenauto’s en bestelbusjes die de Californische overheid op de weg heeft, wordt bekeken of ze wel nodig zijn. De beperking van onnodige mobieltjes en auto’s zou een flinke beperking kunnen opleveren van de ecologische voetafdruk die het overheidsapparaat achterlaat.

Consuminderen

Maar dat ‘consuminderen’ ook in de staatsbeurs loont blijkt uit de besparing die de aangekondigde maatregelen opleveren. Alleen al de beperking van mobiele telefonie levert een besparing op van 20 miljoen dollar per jaar.

Begrotingstekort

Brown moet een begrotingstekort van 25 miljard dollar zien te dichten. Zijn voorganger, de Hollywood-acteur Arnold Schwarzenegger, bekend van de kernachtige scriptteksten in de science-fiction triologie ‘Terminator’ (“Hasta la vista baby” Terminator 2 / 1991),  zag zich ook al voor de schone taak gesteld om de enorme overheidsverspilling in zijn staat aan te pakken. Ook Schwarzenegger kondigde bij zijn aantreden in 2003 drastische maatregelen aan. Maar de Hollywood-held slaagt er beter in om op het witte doek onheil te bestrijden dan in het echte leven. “Hasta la vista verspilling? Dat kan ik beter!”, moet Brown gedacht hebben.

Bron: LA Times

http://www.imdb.com/title/tt0103064/