19 mei 2010, Redactie

Moet Afrika hengels of toch vis krijgen?…

Moet Afrika vis krijgen of hengels? Wie dacht dat ‘vis uitdelen’ ontwikkelingshulp ‘old school’ is, vergist zich. Na alle kritiek die de ontwikkelingsindustrie de laatste jaren over zich heen heeft gekregen, lijkt ze nog niet echt rijp voor vernieuwing. Of juist wel?….

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K7g79zj5BBM&feature=player_embedded[/youtube]

Christiaan Hogenhuis van ontwikkelingsorganisatie Oikos legt aanstaande dinsdag tijdens het Fair & Green Deal Verkiezingsdebat in Utrecht het idee voor om in ontwikkelingslanden een sociaal vangnet te bouwen. De financiële middelen daarvoor moeten in eerste aanzet komen uit het Nederlandse ontwikkelingsbudget.

‘Old school’ of juist heel vernieuwend? In ieder geval stof voor een pittig debat. Hogenhuis zal op 25 mei zijn stelling voorleggen aan politici tijdens een verkiezingsdebat over de economie van morgen.
Fair & green Deal verkiezingsdebat op dinsdag 25 mei in Debatcentrum Tumult, Utrecht (toegang gratis) Aanvang 20.00.u.

Zie ook:

Oxfam/Novib blog: ‘Just give money to the poor’