28 november 2009, Paul van der Sneppen (redactie)

‘Groen’ rijden en toch lol hebben

Of  elektrische auto’s werkelijk de oplossing zijn voor alle milieuvraagstukken wordt nogal eens in twijfel getrokken. Maar  dat ze straks niet meer uit het straatbeeld weg te slaan zijn,  staat inmiddels wel vast. Maar kunnen we straks ook ouderwets ‘fun’ hebben in zo’n vehikel. Welnu, Autoweek probeert die vraag te beantwoorden.

Het autoblad stapte in een Tesla Roadster. Geen gewone, maar een sportuitvoering met veertig pk extra onder de kap. Overigens heeft het ding die 292 pk hard nodig om de ruim twaalfhonderd kilo elektrowagen tot prestaties te dwingen. Eigenlijk valt de top van tweehonder kilometer per uur nog een beetje tegen voor iets dat het predikaat  sportauto draagt. Maar dat geldt dan weer niet voor de acceleratie, 0 tot 100 in 3,7 seconden. Ach, kijk zelf maar…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tVsHJoTLWcs[/youtube]