12 september 2009, Paul van der Sneppen (redactie)

Elektrische auto laadt in tien minuten op

Studenten van het Amerikaanse Massachusets Institute for Technology bouwen aan een elektrische auto die in tien minuten kan opladen. Het vehikel moet najaar 2010 klaar zijn. De studenten proberen een alternatief te vinden voor auto’s die rijden op fossiele brandstoffen. Ze zetten daarbij op dit moment al hun kaarten op elektrische aandrijving.

Sceptici, waaronder de Belgische milieutechnologie journalist Kris de Decker, bestrijden echter dat de elektrische auto de oplossing is voor de milieuproblemen rond automobiliteit. De snel op te laden auto zal elektrische auto’s beslist in een betere concurrentiepositie zetten tegenover de traditionele auto met verbrandingsmotor, zeggen ze. Maar er zijn vele nieuwe energiecentrales nodig om ze op de weg te houden. Als die fossiele brandstoffen gebruiken, is de milieuwinst volgens hen nihl. Op verschillende plaatsen in de wereld wordt ook geexperimenteerd met auto’s die op waterstof rijden.

Massachusets Institute for Technology: ‘Studenten bouwen elektrische auto met snelle oplaadtijd’

Zie ook:

Wereldburgers.TV: ‘Tientallen nieuwe energiecetrales nodig voor elektrische auto’