04 september 2009, Paul van der Sneppen (redactie)

Domeinnaam geruild voor staaroperaties

De domeinnaam “geef.nl” is onlangs van eigenaar veranderd voor een gift die volgens de ontvangers, Stichting ‘Oud in Afrika’, zesenzestig Keniaanse ouderen aan een staaroperatie moet helpen.

De domeinnaam “www.geef.nl” is jaren geleden geclaimd door Henk van Stokkom, zelfstandig adviseur van vermogensfondsen. Van Stokkom gebruikte de domeinnaam om een website in de lucht te brengen met gegevens van grote fondsenwervende organisaties.

Met de komst van de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) vervielen nut en noodzaak voor Van Stokkom’s website. De domeinnaam “geef.nl” werd enkel nog gebruikt om door te linken naar de website van de stichting Oud in Afrika waar Van Stokkom bij betrokken is geraakt.

Toen Jordan van Bergen, initiatiefnemer achter Stichting Geef Gratis, Van Stokkom vroeg om de domeinnaam over te nemen, stemde deze toe onder voorwaarde dat daar een donatie aan Oud in Afrika tegenover stond.  Aldus geschiede. Van Bergen is blij met de overdracht omdat Stichting GeefGratis hiermee een domeinnaam krijgt die goed past bij de doelstellingen van zijn stichting. Stichting Geef Gratis ijvert voor goedkope mogelijkheden om goede doelen te steunen.

Staar ofwel ‘cataract’ is een vertroebeling van de ooglens. Voor in het oog, vlak achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Met de jaren, wordt deze lens minder helder. Mensen met staar zien hun omgeving waziger en grauwer van kleur.

Bron: FM Weekly