01 september 2009, Paul van der Sneppen (redactie)

‘Christenhonden’ welkom bij atheïsten

Een provocatie, zwendel of een uiting van oprechte dierenliefde? Amerikaanse atheïsten bieden Christenen aan om voor hun huisdieren te zorgen wanneer zij tijdens de massale Hemelvaart waar zij in geloven tot Jezus geroepen worden.

Veel conservatieve Protestanten in de VS geloven heilig dat Jezus op aarde terugkeert om zijn volgers mee te nemen naar de hemel. Een groep atheïsten zegt zich zorgen te maken over alle huisdieren die dan onverzorgd achterblijven. Ze bieden aan hun huizen open te stellen voor de dieren en ze liefdevol op te vangen terwijl hun baasjes zich bij De Heer voegen.

Helemaal gratis doen ze dat niet. Dat zou dan ook te barmhartig zijn, vinden ze. De dierenvrienden zeggen weliswaar van goed gedrag te zijn, maar ook weer niet te goed. Immers, alleen wie vrij is van zonde is volgens de conservatieve Christenen welkom in de hemel. De atheïsten verzekeren dan ook dat ze allen wel een smet op hun ziel hebben en dus achter kunnen blijven om voor het dierenspul van de hemelvaarders te zorgen. Wie belangstelling heeft voor de diensten van de atheïstische dierenvrienden kan een plekje reserveren voor de huisvriend via een website.

Bron: Telegraph.co.uk

Zie ook:

Wikipedia: Rapture

Ethernal Earth-Bound Pets: De website van de atheistische ‘dierenvrienden’.